-
فرانسه
فَرانسه با عنوان رسمی جمهوری فرانسه (به فرانسوی: République française) یکی از کشورهای واقع شده در اروپای غربی میباشد که دارای چند منطقه تحت حاکمیت نیز است. .و یکی از سه کشوری است که دارای سواحی هم در دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس دارد (دو کشور دیگر عبارتند از اسپانیا و مراکش). بخاطر ظاهر این کشور، در زبان فرانسوی به آن لقب l’Hexagone (معنی: ششضلعی) را دادهاند.
بر اساس مساحت، فرانسه بزرگترین کشور اروپای غربی و اتحادیه اروپا و همچنین سومین کشور بزرگ در کل قاره اروپا بشمار میآید. جمعیت آن در حال عبور از مرز ۶۷ میلیون نفر است که با این رقم، این کشور در رتبه دومین کشور پرجمعیت اتحادیه اروپا قرار میگیرد. مرکز فرانسه، شهر پاریس است. پاریس بزرگترین شهر این کشور و مرکز اصلی تجارت و فرهنگ فرانسه است. قانون اساسی فرانسه بر اساس رفراندومی در ۴ اکتبر ۱۹۵۸ به رسمیت رسیده است. این قانون تاکید بر ایجاد کشوری سکولار و دموکرات دارد که حق حاکمیت را در آن مردم ایجاد میکنند.اعلامیه حقوق انسان و شهروند که در انقلاب فرانسه ایجاد شد و در نوع خود، یکی از اولین اسناد در این زمینه بشمار میآید، بنوعی بیانگر عقاید این کشور است.
بعد از اواخرقرون وسطا، فرانسه تبدیل به یکی از قدرتهای برتر در منطقه اروپا شد که در قرون ۱۹ و ۲۰ دارای کلونیها و مناطق تحت استعمار بسیاری میشد. همچنین در طول تاریخ طولانی این کشور، تبدیل به مهم پرورش بسیاری از هنرمندان، متفکران و دانشمندان در عرصههای گوناگون بوده تا جایی که این کشور را یکی از مراکز فرهنگی جهان میپندارند. فرانسه چهارمین کشور دارنده بیشترین میراث جهانی یونسکو در جهان است که به همین واسطه، هرساله بیش از ۸۳ میلیون توریست خارجی جذب این کشور میشوند – آماری بیش از هر کشور دیگری در جهان.
در عرصههایی چون فرهنگ، نظامی، اقتصاد و سیاست فرانسه یکی از کشورهای مهم و تاثیرگذار جهان میباشد. این کشور دارای رتبه پنجمیندر بین سایر کشورها از نظر بودجه و هزینههای نظامی را دارد. همچنین از نظر ذخایر هستهای، رتبه سوم را داراست. یکی از کشورهای توسعهیافته میباشد که دارای اقتصادی قدرتمند است. از نظر اقتصادی، دارای پنجمین اقتصاد بزرگ جهانی و از نظر برابری قدرت خرید دارای رتبه هفتم جهانی است.
اطلاعات سریع
نام رسمی
فرانسه
پرچم
موقعیت جغرافیایی
اروپا
پایتخت
پاریس
زبان های اصلی
فرانسوی
ادیان
مسیحیت
حکومت
جمهوری متحد
تشکیل/استقلال
۸۴۳ (پیمان وردون) (جمهوری پنجم: ۱۹۵۸)
مساحت
۶۷۴٬۸۴۳ km²
جمعیت
۶۳٬۵۸۷٬۷۰۰
واحد پول
یورو
ساعت
GMT+1:00
پیش شماره
+33
نوع پریز برق
ولتاژ نوع برق
220V
رومینگ ایرانسل
دارد
رومینگ همراه اول
ندارد
شهر های توریستی اصلی
1. پاریس (Paris)
2. شامونیکس (Chamonix)
3. نیس (Nice)
4. کن
5. مارسی (Marseilles)
6. بیاریتز (Biarritz)
تاریخچه
پیش از فرانکها
سرزمین گُل از نظر رومیان منطقه وسیعی بود؛ که علاوه بر فرانسه امروزی، بلژیک، سوئیس و ساحل غربی رود راین را در بر میگرفت. گُلها از تبار سلتی بودند. رومیها در سال ۱۲۵ پیش از میلاد مسیح، وارد سرزمین گُل شده و به مرور آن را تصرف کردند.
سدههای میانه
در سال ۴۸۶ پس از میلاد، کلوویس رهبر فرانکها با شکست فرماندار رومی گل، کنترل اوضاع آن سرزمین را در دست گرفت. بین سدههای پنجم تا نهم میلادی، سلسلههای سلطنتی مروونژیان و کارولنژیان بر سرزمین گل حکومت کردند.
در سده نهم میلادی با تضعیف حکومت مرکزی، وضعیت ملوک الطوایفی بر فرانسه حاکم شد. قدرت گیری مجدد پادشاهان در سده دهم صورت گرفت و رونق اقتصادی و پیشرفت علمی و فرهنگی از سده سیزدهم به بعد ایجاد شد.
طی سالهای ۱۳۳۷ تا ۱۴۵۳، جنگهای معروف به جنگهای صدساله بین انگلیسیها و فرانسویها روی داد. زمینه اصلی جنگ، اختلاف بر سر مالکیت سواحل دریای مانش بود که از سده یازدهم بروز کرده بود؛ اما جرقه شروع رسمی نبرد، ادعای ادوارد سوم پادشاه وقت انگلستان، مبنی بر تملک بر فرانسه بود.
در جنگ دریایی سال ۱۳۴۰، فرانسه به سختی شکست خورد. در سال ۱۳۴۶، بار دیگر فرانسویان در ناحیه کرسی شکست خوردند و سال بعد بندر کاله به دست انگلستان افتاد. در جنگی که طی سال ۱۳۵۶، در ناحیه پواتیه رخ داد، ژان دوم پادشاه فرانسه، مغلوب و اسیر شد.
دوره اول جنگها، در حالی در سال ۱۳۶۰ پایان یافت که فرانسویها شکست خورده، و به موجب پیمان بریتانی، مناطق زیادی از فرانسه در اختیار انگلیسیها قرار گرفته بود. پیمان مذکور، ناحیه کاله و نواحی غربی و جنوب غربی فرانسه را به انگلستان واگذارد.
در دوره دوم فرانسویها با فداکاریهای ژاندارک و کمکهای دوک بورگونی پیروز شدند؛ و بیش تر سرزمینهایی را که در دوره اول از دست داده بودند، بازپس گرفتند. جنگهای صد ساله همچنین باعث رشد هویت ملی و تقویت حس وطن پرستی انگلیسیها و فرانسویها گشتند.
جنگهای طولانی مدت با اسپانیا و ایتالیا، شیوع طاعون و کشمکشهای کاتولیکها و پروتستانها نیز مزید بر علت شده، دشواریهای فراوانی را در سدههای چهاردهم و پانزدهم برای فرانسویها رقم زدند.
لویی چهاردهم با لقب پادشاه آفتاب، در ۱۶۶۱ به پادشاهی رسید و تا ۱۷۱۵ با خودکامگی تمام حکومت نمود. پس از او لویی پانزدهم به سلطنت رسید. او فرانسه را درگیر جنگهای جانشینی اتریش (۱۷۴۰ تا ۱۷۴۸) کرد و موجب تهی شدن خزانه کشور شد.
انقلاب کبیر فرانسه و پیامدهای آن
انقلاب کبیر فرانسه به سال ۱۷۸۹، عصر نوینی در تاریخ فرانسه و جهان آغاز نمود. دانتون و روبسپیر که از سران انقلاب بودند، به قلع و قمع شدید مخالفان داخلی پرداخته، عصر ترور یا وحشت را آغاز نمودند. مخالفان، روبسپیر را برکنار نموده و به سال ۱۷۹۴ اعدام کردند؛ اما در تامین امنیت و ثبات کشور ناکام ماندند. در این شرایط ناپلئون بناپارت به سال ۱۷۹۹ کودتا نمود، و در ۱۸۰۴ خود را امپراتور خواند.
با شکست ناپلئون در جنگ واترلو به سال ۱۸۱۵، لویی هجدهم به سلطنت رسید. در زمان او کنگره وین تشکیل شده و مرزهای اروپای مرکزی و از جمله فرانسه و آلمان را تثبیت کرد.
فرانسه در قرن بیستم
با پایان جنگ جهانی اول در ۱۹۱۸، فرانسه با وجود متحمل شدن خسارات بسیار نواحی آلزاس و لورن را از آلمان پس گرفت.
در ژوئن ۱۹۴۰ و در جریان حمله برق آسای آلمان نازی به فرانسه، مارشال پتن به نمایندگی فرانسه، پیمان عدم مخاصمه با آلمان را امضا کرد، و حکومتی دست نشانده هیتلر در فرانسه روی کار آمد.
همزمان ژنرال شارل دوگل جمهوری در تبعید فرانسه را در لندن تشکیل داد. با آزاد شدن فرانسه در ۱۹۴۴، دولت ژنرال دوگل به پاریس انتقال یافت.
بعد از سال ۱۹۴۵، مستعمرات فرانسه به تدریج به استقلال رسیدند. آخرین مستعمره اصلی فرانسه الجزایر بود که در ۱۹۶۱ به استقلال رسید.
شهرها
پاریس
پاریس، پایتخت کشور فرانسه، مرکز و یکی از شهرستانهای ناحیه ایل-دو-فرانس است. یکی از بزرگترین و متراکم ترین شهرها در اروپا است که با ۲٫۲ میلیون نفر (۱۰۵ کیلومتر مربع) در مرکز شهر و با جمعیتی بالغ بر ۱۲ میلیون نفر در کل منطقه شهری می باشد. رودخانه سن در شمال کشور که امتداد آن در شهر پاریس جاری است. شهری زیبا و عاشقانه و مملو از مکان های تاریخی و تاثیر گذار در عرصه فرهنگ، هنر، مد، مواد غذایی و طراحی می باشد. پاریس با لقب شهر نور و پایتخت مد شناخته می شود و مکان برخی از بهترین و لوکس ترین طراحان جهان مد و آرایشی مانند شانل، کریستین دیور،ایو سن لوران، گرلن، لانکوم، لورئال، و کلارینس می باشد. بخش بزرگی از شهر، از جمله رودخانه سن، جزو میراث جهانی یونسکو است. این شهر به عنوان دوم شهر از نظر تعداد رستوران در جهان (پس از توکیو) و دارای مکان های مشهوری از قبیل برج ایفل، طاق پیروزی،کلیسای جامع نوتردام ، موزه ی لوور، کاباره مولن روژ و میعادگاه قشنگ ساحلی که آن را به یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری بین المللی در جهان، با حدود ۱۴ میلیون نفر گردشگر در سال تبدیل کرده است. پاریس را در کنار لندن، توکیو و نیویورک جزو ابرشهرهای جهان مینامند.
اطلاعات کلی و آب و هوا
اریس در غرب اروپا واقع شده است و دارای آب و هوای دریایی با زمستانهای سرد و تابستانهای گرم است. اقیانوس اطلس کمک زیادی در متعادل کردن آب و هوای منطقه غرب اروپا و مخصوصا فرانسه داشته است. بطوریکه در ماه ژانویه که سردترین ماه سال است و دمای هوا از صفر درجه سانتیگراد بالا بوده و بطور میانگین از ۷ درجه سانتی گراد (۴۵ ° F) تجاوز نمیکند. تابستانهای پاریس گرم و دلپذیر هستند و به طور متوسط از ۲۶ درجه سانتی گراد (۷۸ ° F) در ماه اوت که گرم ترین ماه سال است بیشتر نمی شودو فصلهای بهار و پاییز به طور معمول سرد و مرطوب میباشد.
دیدنی ها
زیارتگاهها و اماکن مذهبی
موزهها
موزه لوور
موزه اورسی
مناطق تاریخی
زندان باستیل
جاذبههای طبیعی
باید انجام داد
بازدید از برج ایفل
جاذبه ها
-
برای شهر موردنظر جاذبهی گردشگری یافت نشد.
زمان مناسب سفر
تمام فصول سال
رخدادها و جشنواره ها
فوریه:
- جشن نیس
اواسط ماه فوریه، در بزرگترین خیابان کارناوال فرانسه در ریویرا – ناحیهی ساحلی فرانسه و ایتالیا در کنار مدیترانه- برگزار میشود.
مارس و آوریل:
- جشن رستاخیز مسیح فریا
در میدان مسابقهی باستانی آرل و به مناسبت عید پاک، از روز فریا مسابقات گاوبازی با شور و هیجان زیاد آغاز میشود.
مه و ژوییه:
- جشن روز اول ماه مه
در سرتاسر فرانسه، روز کارگران، با رژهی اتحادیههای کارگری و راهپیماییهای رسمی مختلفی جشن گرفته میشود. مردم به نیت خوشبختی، گل برف به هم هدیه میدهند. در یکم ماه مه، جز خدمتکاران و فروشندگان گل برف، هیچ کس دیگری کار نمیکند.
- جشنوارهی جهانی فیلم کن
اواسط ماه مه، ستارگان سینما بر روی فرش قرمز سینمای کن راه میروند.
- جشنوارهی موسیقی
در هنگام برگزاری جشن سراسری موسیقی در ٢١ ژوییه، دستههای موسیقی، ارکسترها، خوانندهها و تماشاچیان زیادی به خیابانها میآیند.
جولای:
- جشنوارهی اکس-آن-پرووانس
از اواخر ژوییه تا اواسط جولای، این جشنواره بهترین موسیقی کلاسیک، اپرا و بالههای جهان را به اجرا میگذارد.
- روز باستیل
به مناسبت سالگرد شورش باستیل در سال ١٧٨٩، ١٤ جولای روز ملی فرانسه نامیده میشود و مردم این روز را جشن میگیرند.
- جشنوارهی آوینیون
اواسط جولای، بازیگران، هنرمندان، آهنگسازان و نوازندگان در آوینیون جمع میشوند تا در جشنوارههای رسمی و غیر رسمی هنری شرکت کنند.
- جشنوارهی جاز نیس
اواسط جولای، گروههای موسیقی جاز، پاپ و راک از سرتاسر جهان، در مکانهای عمومی و ویرانههای رومی نیس، برنامه اجرا میکنند.
- سواحل پاریس
از اواسط جولای تا اواسط آگوست، مردم در سواحل شنی رودخانهی سن در پایتخت، آفتاب میگیرند.
- جشنهای بایون
از اواخر جولای تا اوایل آوگوست، مسابقات گاوبازی و موسیقی باسک، به عنوان بزرگترین رویداد بایون برگزار میشوند.
آگوست و سپتامبر:
- جشنهای آروور
اواسط آگوست، بسیاری از جشنوارههای شبانه، با اجرای برنامههای فرهنگی برتون در وان، به برگزاری جشن میپردازند.
- جشنوارهی سینمای آمریکایی
این جشنوارهی سینمای آمریکایی، در اوایل سپتامبر و در دوویل – نزدیک دریا- برگزار میشود.
دسامبر:
- جشنوارهی لومیر
روز ٨ دسامبر در لیون برگزار میشود.
جاذبه های گردشگری اصلی
-
برای شهر موردنظر جاذبهی گردشگری یافت نشد.
سایر جاذبه های گردشگری
برج ایفل «با حدود ۵/۶ میلیون نفر بازدید کننده در سال»
دیسنی لند پاریس «با حدود ۵/۱۲ میلیون نفر بازدید کننده در سال»
بلوارشانزهلیزه
موزه لوور «با حدود ۵/۶ میلیون نفر یازدید کننده در سال»
موزه اورسی «با حدود ۶ میلیون نفر بازدید کننده در سال»
کلیسای نوترودام «با حدود ۱۲ میلیون نفر بازدید کننده در سال»
کاخ ورسای
معبد پانتئون
قصر سلطنتی
کلیسای سکره کر
کاخ تویلری
کاخ پلنتس
کاخ لوکزامبورگ
مرکز ژرژ پمپیدو
قبرستان پرلاشز
طاق نصرت تریومفه
عمارت دیفنس
عمارت اینولید
میدان کونکورد
بیبلیوتک ناسیونال یا کتابخانه ملی فرانسه
خیابان ریولی
دانشگاه سوربن
کاخ انستیتو یا عمارت فرهنگستان فرانسه
اپرا گارنیر
مادلین
قلعه وینسنز
کاخ کونسنژری
قطار سریعالسیر TGV
کاخ ووژن
کاخ شایلوت
عمارت گرند پله یا گراند پالاس
برج مونپارناس
میدان وندوم
ایکل میلیتیر یا عمارت مدرسه عالی علوم نظامی
تئاتر لاویل
پل الکساندر سوم
پاریس پلج
خیابان کاردینال دو بویس
ورزشگاه استاد دو فرانس
مجلس ملی یا کاخ بوربون
هتل دویل یا سالن شهر
هتل ریتز
رستوران آلزاس
رستوران ماکزیم
هتل اینولید
لغات و عبارات مهم
C’ est génial جالب است
Oui بله
C’ est bizarre عجیب است
Non نه
C’ est beau زیباست
S’il vous plaît لطفا
C’ est magnifique باشکوه است
Merci متشکرم
C’ est horrible وحشتناک است
Merci beaucoup خیلی متشکرم
C’ est incroyable باورنکردنی است
Bienvenu خوش آمدید
J’ aime من دوست دارم
Pardon معذرت می خواهم
J’ adore من خیلی دوست دارم
Excusez – moi ببخشید
Je déteste من متنفرم
Bonjour سلام (صبح و بعد از ظهر)
Voilà بفرمائید ، آنجاست ، خوب
Bonsoir سلام (عصر و شب)
Alors پس ،خوب
Salut سلام (صمیمانه)
C’ est rapide فوری است
Au revoir خدانگهدار
Formidable جالب است
A bientôt به زودی می بینمت
Quelle est votre nom اسم شما چیست
Monsieur آقا
Quelle est votre nationalité ملیت شما چیست
Madame خانم
De quelle couleur est چه رنگی است
Mademoiselle دوشیزه
C’ est intéressant جالب است
Mari شوهر
Bonne journée روز بخیر
Femme همسر
.
comment allez vous حال شما چطور است
Vous habitez oú کجا سکونت دارید
ça va چطوری ، خوبست ؟
Trѐs bien عالی است، آفرین
ça va bien خوبم
Enchanté خوشبختم
ça va mal خوب نیستم
Comme ça همینه
quelles nouvelles چه خبر ؟
À votre avis به نظر شما
qui جه كسي؟ كي؟
Pas du tout اصلا اینطور نیست
qui est – ce او كيست؟
Sûr مطمئن
quoi چی؟
Sûrement مطمئنا
qu’est – ce que c’est این چیست؟
Tu en es sûr تو مطمئنی؟
qu’ est – ce que ça veut dire آن چه معنی می دهد؟
ça fait می شود
quand چه وقت؟ کی؟
Je t’ aime دوستت دارم
c’ est vrai درست است
Je l’aime دوستش دارم
pourquoi چرا
Je les aime دوستشان دارم
un moment یک لحظه
Comment ça va حالت چطوره ؟
je comprends من فهمیدم
ça roule چطوری ؟
je ne comprends pas من نفهمیدم
ça bouge چطوری ؟
est – ce que vous comprenez آیا متوجه می شوید؟
Pas mal بد نیستم
ce n’ est pas important مهم نیست
Quoi de neuf چه خبر ؟
ça va aller خوبم ، همه چی خوبه
Rien de nouveau خبری نیست
excusez moi de vous déranger ببخشید که زحمت دادم
De rien خواهش می کنم
laissez – moi tranquille راحتم بگذارید
Pas de quoi فراموشش کن
mille fois merci ممنون
Je suis désolé متاسفم
je vous en prie خواهش می کنم (رسمی)
Bon appétit نوش جان
je t’ en prie خواهش می کنم (خودمانی)
A demain فردا می بینمت
a votre santé به سلامتی شما
A la prochaine تا یه وقت دیگه
à vos souhaits عافیت باشه (رسمی)
j’ ai envie میل دارم
à tes souhaits عافیت باشه (خودمانی)
il y a وجود دارد
est – servi غذا حاضر است
tant mieux چه بهتر
ça t’intresse برایت جالب است
tant pis چه بد
j’ en ai assez حوصله ام سر رفته
assez کافی
j’ en ai marre حوصله ام سر رفته
abondant فراوان
Bonne nuit شب بخیر ( هنگام خواب)
à ta santé به سلامتی تو
c’ est important مهم است
frѐre برادر
de rien قابلی ندارد
soeur خواهر
veuillez لطفا
pѐre پدر
bien sûr البته
mѐre مادر
je pige codal هیچی نمی فهمم
ta gueule خفه شو
patati patata چرت و پرت
bon sang لعنت بر شیطون
je me suis tromper اشتباه کردم
laisse tomber بی خیال
ça te regarde pas به تو چه
c’ ete ma faute تقصیر من بود