اطلاعات سریع


نام رسمی

مالزی

پرچم

پایتخت

کوالالامپور

زبان های اصلی

مالایی - انگلیسی

ادیان

اسلام، بودایسم، هندویسم، مسیحیت

حکومت

مشروطه سلطنتی فدرال با دو مجلس قانون گذاری

تشکیل/استقلال

1957

مساحت

۳۲۹٫۸۴۷کیلومتر مربع

جمعیت

۲۸٬۳۳۴٬۱۳۵ نفر

واحد پول

رینگت

ساعت

چهار ساعت و نیم جلوتر از ایران

جهت رانندگی

چپ

پیش شماره

+60

نوع پریز برق

ولتاژ نوع برق

230V/50Hz

رومینگ ایرانسل

دارد

رومینگ همراه اول

دارد

شهر های توریستی اصلی

کوالالامپور، پنانگ، لنکاوی

تاریخچه


شبه جزیره مالایی مدت زیادی است که از یک جایگاه مهم (مرکزی) در مسیرهای تجاری بین چین و خاورمیانه برخوردار بوده‌است که نشان دهنده نقشه اولیه آن عنوانی آن به صورت “”شبه جزیره طلائی “”، تنگه‌های مالاکا به عنوان «خلیج ساباریکوس» ترجمه شده‌است.

اولین پادشاهی مالزی که بر بنادر شهرهای ساحلی حکومت می‌کرد در قرن ۱۰ میلادی تشکیل شد. این پادشاهی شامل لنگ کاسوکا، لمبابوجانگ، کداه، برآس، گانگانگارا در پراک و پان پان در کلانتن می‌باشند. تصور بر این است که آنها در گذشته کشورهای هندی یا بودائی بوده‌اند.

شهرها


جزیره پنانگ

کوالالامپور


جزیره پنانگ

جزیره پنانگ مالزی نام جزیره ای واقع در شمال شرقی ساحل شبه جزیره  مالزی است. پنانگ همچنین نام ایالتی است که علاوه بر جزیره پنانگ، نواری از سواحل شبه جزیره تایلند را نیز شامل می شود. پنانگ ساحل زیبایی دارد، هرچند به زیبایی سواحل رویایی مالزی مانند جزیره لنکاوی و جزایر شرقی مالزی نمی رسد. معروفیت عمده ی پنانگ به واسطه پیشینه تاریخی غنی و متاثر از فرهنگ های مختلف مالایی، چینی، هندی و اروپایی است. در سال ۱۷۸۶ میلادی، کاپتان “فرانسیس لایت” انگلیسی، برجی نظامی در محل کنونی شهر مرکزی جزیره پنانگ به نام “جرج تاون” احداث نمود و با پشتیبانی آن پنانگ را ضمیمه مستعمرات انگلیس در ناحیه شرق هند نمود. تا پیش از آن، جزیره پنانگ بخشی از سلطنت ایالت “کداح” بود. جزیره پنانگ در کنار مالاکا و سنگاپور از اولین مکان های واقع در شرق آسیا بودند که انگلیسی ها به آن مهاجرت نمودند. نام پنانگ از واژه مالایی “پینانگ” که نام درخت و یک نوع میوه محلی است، برگرفته شده است. در زمان های دور، مالایی ها نام “جزیره نخست” را بر پنانگ نهادند. در سال ۱۷۸۶ انگلیسی ها به مناسبت تولد شاهزاده ی “ولز” نام ان را بر جزیره گذاشتند و در اوایل و حتی اواسط قرن گذشته، جزیره پنانگ مالزی با نام “مروارید شرق” نیز شناخته می شد. پایتخت ایالت پنانگ، “جورج تاون” است و نام گذاری شهر برای یادبود “جورج سوم”، پادشاه انگلستان بوده است. ایالت پنانگ بیشترین تراکم جمعیت را در بین ایالات مالزی دارا است و اکثر جمعیت آن را اقوام چینی مالزی تشکیل می دهند. ایالت پنانگ همچنین سومین ایالت توسعه یافته مالزی اقتصادی پس از ایالات “سلانگور” (در مرکز) و “جوهور” (در همسایگی سنگاپور) است. پنانگ یک مرکز گردشگری محبوب در بین گردشگران بین المللی است.

اطلاعات کلی و آب و هوا

پنانگ یک منطقه ی گرمسیری با جنگل های انبوه و سواحل شنی است که دقیقا در بالای خط استوا قرار گرفت و همانند سایر نقاط مالزی دارای آب و هوای استوایی است که باعث می شود دما و رطوبت در این جزیره بالا باشد. آب و هوای پنانگ به دو نوع خشک و مرطوب تقسیم می شود. در این جا شاید خورشید برای چند روز پشت ابرهای خاکستری پنهان بماند.

آب و هوای پنانگ – گرما و رطوبت

استوایی بودن آب و هوای پنانگ باعث می شود که در طول سال تغییرات کمی در آب و هوای آن ایجاد شود. میانگین درجه حرارت در گرمترین زمان ۳۰ درجه و در خنک ترین زمان به ندرت به ۲۰ درجه می رسد. بالاترین درجه حرارت ثبت شده در این شهر تا کنون ۳۳ درجه و کمترین دمای ثبت شده ۱۸ درجه می باشد. به طور کلی در طول روز درجه حرارت تا ۳۱ درجه می رسد و شب ها تا ۲۰ درجه کاهش پیدا می کند. رطوبت هوا همیشه بالا است که این خود باعث گرمتر احساس کردن هوا می شود. هنگام ورود به پنانگ شاید احساس کنید وارد سونای ملایم شده اید و یا در یک پتوی گرم پیچیده شده اید!

آب و هوای پنانگ – فصل خشک از ژانویه تا فوریه

فصل خشک در پنانگ بعد از بارندگی های ناشی از وزش بادهای موسمی شمال شرقی در ساحل شرقی مالزی، شروع می شود. میزان بارندگی معمولا بالا است اما نسبت به مواقع دیگر سال ناچیز است. میزان و سطح بارندگی در ماه های خشک سال، از ژانویه تا فوریه، کاهش پیدا می کند و به کمتر از ۱۰ میلیمتر در ده روز می رسد. میزان بارندگی معمولا در شروع فصل خشک و پایان آن بیشتر است. این بارندگی ها معمولا با طوفان های موتاه مدت همراه است و بعد از این بارندگی ها برای مدت کوتاهی آسمان دوباره آبی می شود و از مه آلودی هوا کاسته می شود. میزان تابش آفتاب در فصل خشک بیشتر از فصل مرطوب است اما این تفاوت چندان چشمگیر نیست. میانگین ساعات تابش خورشید در بیشتر فصل های سال معمولا ۸ ساعت است. درجه دمای دریا دراین فصل کاهش پیدا می کند اما با وجود این همچنان مثل یک حمام آّب گرم با ۲۸ درجه سانتیگراد دماست! از آنجایی که در فصل خشک معمولا میزان بارش و رطوبت هوا نسبت به فصل مرطوب کمتر است، این فصل بهترین زمان برای سفر به پنانگ است.

آب و هوای پنانگ – فصل مرطوب از آوریل تا نوامبر

وزش باد های موسمی جنوب غربی درماه های آوریل تا نوامبر (اردیبهشت تا آبان) پنانگ را تحت تاثیر قرار می دهد. فصل باران های موسمی جنوب غربی معمولا از ماه می تا سپتامبر (خرداد تا شهریور) است. میانگین بارندگی در ماه آوریل (اردیبهشت) معمولا ۲۲ میلیمتر است و بعد از این ماه به تدریج تا ۱۸۰ میلیمتر در ژانویه کاهش پیدا می کند و بعد دوباره رو به افزایش می رود بیشترین میزان بارندگی سالانه در سپتامبر و اکتبر (شهریور و مهر) اتفاق می افتد.

در حالیکه بارندگی ویژگی فصل مرطوب است اما امکان دارد در برخی از ساعات روز آفتاب بتابد و و هوا خشک باشد. در این فصل میانگین تابش خورشید به ۷ ساعت در روز کاهش پیدا می کند، میزان رطوبت بالا می رود و درجه حرارت دریا تا ۳۰ درجه می رسد. در فصل مرطوب معمولا قیمت پرواز ها و هتل ها کاهش پیدا می کند، اما با این آب و هوای غیر قابل پیش بینی زمان خیلی خوبی برای سفر به پنانگ نیست. شاید مجبور باشید در طول روز چندین بار با تابش آفتاب از محل اقامت خود خارج شوید و با شروع بارندگی باز به محل اقامت خود برگردید. در این دوره آسمان ابری خواهد بود و هوا مرطوب. ممکن است در تمام روز آفتاب نتابد. اما با همه ی این تفاسیر گردشگران زیادی در این فصل به پنانگ سفر می کنند، پس با سفر به پنانگ در این فصل انتظار نداشته باشید که شهر آرام و خلوت باشد.

دیدنی ها

سد منگ کوآنگ پنانگ

معبد هان جیانگ آنکسترال پنانگ

باغ گرمسیری اسپایس پنانگ

مزرعه میوه های گرمسیری پنانگ

معبد مار پنانگ

مسجد شناور پنانگ

قلعه کورن والیس پنانگ

الار شهر پنانگ

پارک ملی پنانگ

برج کوماتر پنانگ

جاذبه ها
    برای شهر موردنظر جاذبه‌ی گردشگری یافت نشد.

کوالالامپور

شهر زیبای کوالالامپور در ساحل غربی شبه جزیره مالزی واقع شده است. کوالالامپور یا آن طور که افراد محلی آن را خطاب می کنند، کی ال (KL) پایتخت فرهنگی مالزی است. این شهر تلفیقی از فرهنگ و سنت قدیمی و بافت مدرن شهری است. این جاذبه گردشگری آسیایی در فاصله 35 کیلومتری از دریا قرار دارد و فرهنگ آن ترکیبی از سه فرهنگ اصلی مالایی، چینی و هندی است. در کوالالامپور، در کنار ساختمان هایی با قدمت صدساله می توانید آسمان خراش های مدرن را نیز ببینید. به همین دلیل، گردشگرانی که به این شهر مسافرت می کنند، مایلند دوباره به آن سفر کنند.در کوالالامپور می توان فرهنگ و آداب و رسوم مرتبط با سرزمین های مختلف آسیایی را مشاهده نمود. حین قدم زدن در خیابان های کوالالامپور خانه های سنتی چینی، پنجره های رنگارنگ معابد هندویان و مساجد باشکوه را در کنار هم مشاهده خواهید کرد. خطوط هوایی کوالالامپور را می توان خاص ترین در سطح آسیا دانست. در پناه برج های دو قلوی “پتروناس” جلوه خاصی یافته است. بیهوده نیست که در دفترچه های راهنمای گردشگران، از این شهر با نام “آسیای حقیقی” یاد می شود. اقوام مختلف از زمانی که کوالالامپور شهر معدنی کوچکی بوده به این سرزمین مهاجرت کرده اند. ممکن است در گوشه ای از شهر احساس کنید در حال قدم زدن در شانگهای هستید و اندکی بعد خود را در جنوب هند بیابید. ممکن است در نقطه ای از شهر آسمان خراش بزرگی در مقابل چشمانتان خودنمایی کند و در نقطه ای دیگر با خانه ای کاملا سنتی مالایی با سقف حلبی مواجه شوید.کوالالامپور یکی از دیدنی ترین شهرهای دنیا به شمار می رود. با مسافرت به کوالالامپور می توان از هر ساعت اقامت خود در آن شهر زیبا لذت برد. محله چینی ها، روستای فرانسوی، پارک دریاچه، موزه ملی،  برج های دوقلوی پتروناس و ... همه جاذبه های بسیار زیبای این شهر هستند.  

 

 

اطلاعات کلی و آب و هوا

آب و هوای کوالالامپور و به طور کلی مالزی گرم و مرطوب و در تمام طول سال تقریبن یکسان است. تنها تفاوت آب و هوایی در طول سال میزان بارش در نیمه دوم سال است که تا حدی باعث خنک تر شدن هوا بعد از بارندگی می شود. دمای هوا معمولن بین 27-33 درجه متغیر است، ولی با توجه به رطوبت بالا، دما چند درجه بالاتر احساس می شود.

دیدنی ها

دیدنی های کوالالامپور:

1.    برج‌های دوقلوی پتروناس

2.    بلندی های کوالالامپور

3.    آکواریوم KLCC  کوالالامپور

4.    پارک آبی سان‌وِی

5.    مسجد آبی

6.    موزه نگارا

7.    برج منارا کوالالامپور

– برج مخابراتی کی ال (KL Tower): پنجمین برج مخابراتی بلند دنیا بعد از برج میلاد تهران

– باغ وحش که چند کیلومتری از شهر بیرون است.

– پارک شهر بازی گنتینگ که بر روی کوهی بسیار سرسبز و از طریق طولانی ترین تله کابین آسیا و همین طور جاده اختصاصی قابل دسترسی است. فاصله این شهربازی تا کی ال حدود 1 ساعت است.

– معبد باتوکیو Batu Caves: بزرگترین معبد هندوها در مالزی که در پای کوه و پایین غاری به همین نام قرار گرفته و حدود نیم ساعت با کی ال فاصله دارد.

– برج های دوقلو: بلندترین برج دوقلوی دنیا که در مرکز تجاری شهر کی ال قرار دارد و بوسیله یک پارک بزرگ به همین نام احاطه شده است.

– مراکز خرید: پاویلیون Pavillion، کی ال سی سی KLCC، تایمز اسکو ایر Times Square، بی بی پلازا BB Plaza، سونگای ونگ  Sungai Wang، سوگو Sogo

– پارک آبی سان وی لاگون Sunway Lagoon Water Park که از جذابترین تفریحات مالزی است و در فاصله نیم ساعتی با کی ال قرار دارد.

رستوران ها

رستوران های کی ال:

1. کی اف سی: فست فود زنجیره ای

2. مک دونالد: فست فود زنجیره ای

3. اولد تاون: محلی زنجیره ای با کیفیت خیلی خوب

4. برگر کینگ: فست فود (برگر) زنجیره ای

5. فیش منهتن: زنجیره ای (ماهی و سایر غذاهای دریایی) با کیفیت خیلی خوب

 

 

حمل و نقل

1. منوریل: منطقه مرکزی کی ال

2. ال آر تی: مترو

3. اتوبوس های ال آر تی

4. اتوبوس های محلی اس جی باس و متروباس

5. تاکسی های معمولی

6. تاکسی های ویژه

7. تاکسی های لیموزین

جاذبه ها
    برای شهر موردنظر جاذبه‌ی گردشگری یافت نشد.

زمان مناسب سفر


اگر قصد انجام تفریحات ساحلی را دارید بهترین زمان برای سفر به مالزی با توجه به اینکه مقصد شما در کدام ناحیه از مالزی واقع شده است، متغیر است. مالزی از ماه های “می” تا “سپتامبر” از جبهه جنوب غرب و از “نوامبر” تا “مارس” از جبهه شمال شرق تحت تاثیر بادهای نسبتا سرد موسمی قرار می گیرد و بخش های مختلف کشور فصل های خشک و پر باران را در زمان های مختلف سال تجربه می کنند.
پر باران ترین دوره در سواحل غربی شبه جزیره حدفاصل ماه می تا اکتبر، در ساحل شرقی حد فاصل سپتامبر تا دسامبر و در کوالالامپور حد فاصل آوریل تا نوامبر است. این در حالی است که بخش بورنئو ای مالزی بیش ترین بارش را بین نوامبر تا فوریه دار است. با توجه به آن چه گفته شد بهترین زمان برای سفر به نقاط مختلف مالزی برای عدم مواجهه با فصل بارش؛ حدفاصل جون تا جولای در ساحل شرقی ، حدفاصل نوامبر تا فوریه در ساحل غربی شبه جزیره ، ماه آوریل در سباح و جون تا جولای در سارواک است.

رخدادها و جشنواره ها


شگفتی های چند ملیتی مالزی ، بهترین تجربه با جشنواره های متعدد است که رویدادهای تقویم کشور را برجسته می کند. جشن هایی که این رویدادهای مالزی را در برگرفته اند فرصتی عالی برای تجربه شیوه های جالب که در آن فرهنگ ها، سنت ها و مذاهب مختلف با هم ادغام شده اند را به شما ارائه خواهند داد و این کشور همه ساله بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب می کند. در اینجا برخی از جالب ترین و رنگارنگ ترین جشنواره ها در مالزی معرفی می شوند. شما می توانید ماجراجویی خودتان را در مالزی با این رویدادها مطابقت دهید و درک بهتری از آنچه این کشور را فوق العاده منحصر به فرد می کند به دست آورید.

وِساک (wesak)

وساک * و یا روز وساک یک جشن بودایی برای بزرگداشت سه روز مهم ( تولد ، روشنگری و دستیابی به نیروانا (Nirvana)) در زندگی بودا است. بودایی ها در مالزی جشن را در سپیده دم آغاز می کنند و از سرتاسر کشور برای تمرکز فکری در معابد بودایی جمع می شوند ؛ دادن غذا و کمک های مالی به نیازمندان و عبادت کردن بخشی از جشن روز وساک می باشد. یکی از برجسته ترین های این روز صف های شناور مهیجی است که معمولا از یک مجسمه بودا می باشد.

تایپوسام (Thaipusam )

این جشنواره هندو عمدتا توسط جامعه تامیل (Tamil community) برگزار می شود ، و با صف های منظم از معبد سری ماهاماریامان در کوالالامپور آغاز می شود و برای 15 کیلومتر تا غارهای باتو ادامه دارد. بالا رفتن از 272 پله برای رسیدن به بالای غار 8 ساعت طول می کشد؛ این رویداد بیش از نیم میلیون طرفدار و ده ها هزار گردشگر را از کشورهای دیگر جذب می کند. طرفداران قربانی ها را برای التماس کردن و کمک خواستن از خدای موروگان (God Murugan) با خود حمل می کنند. همچنین تایپوسام در غارهای مکان های دیگر مانند ایپوه ، پراک و پنانگ برگزار می شود.

هاری رایا پوآسا، عید فطر (Hari Raya Puasa (Eid al-Fitr)

به مناسبت پایان ماه رمضان (ماه روزه) ، هاری رایا پوآسا (عید فطر) به عنوان مهم ترین جشن مسلمانان در مالزی محسوب می شود. جشن گرفتن روز با نماز خواندن آغاز می شود، و خانه های مسلمانان برای تقسیم کردن غذاها با خانواده خودشان و دیگر اعضای جامعه باز است. به مناسبت پایان ماه روزه بهترین غذاهای مالایی به عزیزان و مهمانان ارائه می شود. کودکان و افراد مسن هدیه هایی از پول را در بسته های سبز رنگ دریافت می کنند.

دیپاوالی (دیوالی) ( Deepavali (Diwali)

جشنواره چراغ های هندو (همچنین روز سال نو هندو) جشنی بسیار رنگارنگ در مالزی به همراه چراغ های روشن که نماد پیروزی در برابر تاریکی ، بدی و چالش های دیگر هندو ها هستند می باشد. این جشن در نوامبر یا اکتبر برگزار می شود، دیپاوالی یک روز عبادت در خانه ها و معابد هندو است. در این روز هندوها سحر از خواب بیدار می شوند و قبل از اینکه عبادتشان را شروع کنند بدنهایشان را با روغن می شویند. خانه ها و معابد هندو به زیبایی با چراغ های نفتی روشن می شود؛ آتش بازی، اجتماعات و بازارهای خیابانی، جشن را در مناطقی که جوامع هندو در آن زندگی می کنند لذت بخش می کند (مانند هند کوچک کوالالامپور (Kuala Lumpur’s Little India)).اگر شما به اندازه کافی خوش شانس باشید و برای مراسم دیپاوالی به یک خانه هندو دعوت شوید ، جشنی از غذاها و دسرهای خوش طعم هندی را خواهید داشت.

سال نو چینی

مالزی ، جشن سال نو چینی را به شیوه ای عالی برگزار می کند، و یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا است که این کار را در مقیاس بزرگ انجام می دهد. جوامع چینی در سراسر کشور خانه ها، خیابان ها و دیگر موسسات خودشان را با طراحی سنتی قرمز برای دفع ارواح بد تزئین می کنند. آتش بازی همراه با رقص شیر و اژدها به عنوان بخشی از دوره 15 روزه ( در ژانویه یا فوریه بسته به تقویم قمری) جشن سال نو چینی در مراکز خرید، خیابان ها و موسسات تجاری برگزار می شود. خانواده ها برای گسترش فراوان مواد غذایی با نمونه هایی از غذاها که نماد زندگی ، انرژی و ثروت است دور هم جمع می شوند.

جاذبه های گردشگری اصلی


    برای شهر موردنظر جاذبه‌ی گردشگری یافت نشد.

سایر جاذبه‌ های گردشگری

شبه جزیره مالزی به سبب داشتن سواحل بیشمار و گوناگون در بخش‌های مختلفش، یکی از بزرگترین و مهمترین مکانهای غواصی در دنیا شمرده می‌شود. محدوده ساراواک به سبب داشتن آبهای شفاف و گوناگونی ماهی‌ها از زیباترین جاذبه‌های مالزی به شمار می‌رود.

طبیعت زیبا و استوایی مالزی مکانهای متعددی را برای گردشگران علاقه‌مند به طبیعت ارائه می‌کند. تامان نگارایا جنگل ملی مالزی از قدیمی‌ترین جنگلهای جهان به شمار می‌رود.

سواحل شرقی شبه جزیره مرکزی مالزی، دارای جزایر بسیار دیدنی و بکر می‌باشند که از آن جمله عبارتند از : جزیره پرهنتیان, جزیره ردانگ, جزیره تیومان. همچنین می‌توان به جزیرهٔ لنکاوی اشاره کرد که در شمال غربی مالزی واقع شده‌است و در زبان مالایی به معنی جزیرهٔ عقاب سرخ قهوه‌ای است.جزیرهٔ لنکاوی با جزیره کیش در خلیج پارس خواهر خوانده هستند.

برج‌های دوقلوی پتروناس که متعلق به شرکت نفتی پتروناس مالزی می‌باشند در حال حاضر بلندترین برجهای دوقلوی جهان می‌باشند که یکی از مکانهای توریستی شهر کوالالامپور را بوجود آورده‌اند.

مجسمهٔ ایستادهٔ بودا در باتو کیو (کوالالامپور) بلندترین مجسمهٔ ایستاده دنیاست که همه روزه تعداد زیادی از توریست‌ها از آن دیدن می‌کنند.

پارک پرنده‌ها واقع در شهر کوالالامپور نیز بزرگترین باغ پرنده‌های روباز در دنیاست.

بلندیهای گنتینگ [۱۳] و مجموعه هتلها و رستورانها به همراه تنها کازینو موجود در مالزی در فاصله کمی از کوالالامپور نیز یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگران در مالزی می‌باشد. بازارهای محلی و فروشگاههای بسیار بزرگ داخل شهر کوالالامپور نیز شاید یکی دیگر از جاذبه‌های این شهر برای عده‌ای از گردشگران باشد.